Το ήθος και η ποιότητα της δημοκρατίας μας

Το ήθος και η ποιότητα της δημοκρατίας μας

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή, που στις παρακαταθήκες του ναζισμού, επεχείρησε να εγκαθιδρύσει έναν κύκλο αίματος, μίσους και μισαλλοδοξίας στο πολιτικό μας σύστημα. Τους ιδεολόγους των μαχαιριών, που «οραματίζονταν» την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, μέσα απο τον πόνο, το αίμα και την ηθική και φυσική συντριβή, όσων δεν υιοθετούσαν τις απεχθείς και αντιανθρώπινες πάνω απο όλα απόψεις τους. Αυτή η απέχθεια όμως, δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να μας παρασύσει σε αισθήματα αντεκδίκησης εναντίον της νομικής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής, απο το δικαιακό μας σύστημα και να μας καταστήσει ηθικά ισότιμους, με τους ιδεολόγους του μίσους.

Η ελληνική πολιτεία  προεξαρχούσης της ελληνικής δικαιοσύνης, οφείλει με φρόνηση και μέτρο, να επιδείξει τα οφειλόμενα πρός το ύψος των περιστάσεων υψηλά ανακλαστικά και να δικάσει την Χρυσή Αυγή, δίκαια και αντικειμενικά, όπως επιτάσσουν οι νόμοι και το σύνταγμα. Μη παρασυρόμενη απο τις εξάρσεις και την δίψα για πέραν του νόμου τιμωρία, που, υπαγορεύει όχι αδικαιολόγητα το λαϊκό περί δικαίωμα αίσθημα. Υπάρχει ένα 34-χρονο παλικάρι νεκρό, υπάρχουν κυνηγημένοι, υπάρχει η ηθική ταπείνωση και ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας, πολλών μεταναστών και ελλήνων απο τους θρασύδειλους  ροπαλοφόρους «ιδεολόγους» της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο όμως η δικαιοσύνη πρέπει να κλείνει τα μάτια σ΄αυτές τις δύσκολες περιστάσεις και με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, απερίσπαστη, να επιτελέσει το έργο της. Αλοίμονο αν αφτάσουμε ως κοινωνία στο απώτατο όριο ηθικής καταισχύνης, η δικαιοσύνη να δικάζει βάσει του αισθήματος αντεκδίκησης – όχι άδικα εκδηλούμενου – του λαού και όχι βάσει των νόμων και του συντάγματος.

Η δημοκρατία μας και η ελληνική δικαιοσύνη, οφείλουν να εξασφαλίσουν με απαρέγκλιτη αυστηρότητα, τις προυποθέσεις μιας δίκαιης και έντιμης δίκης στην επαχθή «Χρυσή Αυγή». Η μεγαλύτερη ηθική και πολιτική νίκη για την Χρυσή Αυγή, θα είναι μια ανεπιθύμητη για κάθε σκεπτόμενο έλληνα, άδικη και μεροληπτική αντιμετώπισή της απο το δικαιακό μας σύστημα. Και ότι δεν πέτυχε μια δράκα γραφικών και παρανοϊκών τάχατες ιδεολόγων και διαπρύσσιων κηρύκων του μίσους και του αίματος, θα το πετύχει με την ηρωοποίησή της, μέσα απο μια ενδεχόμενη άδικη δίκη.

Η δημοκρατίας μας είναι δυνατή και δεν φοβάται τον φασισμό. Το απέδειξε η ελληνική λεβεντιά, όταν νίκησε τις σιδερόφραχτες μεραρχίες του στα παγωμένα βουνά της Πίνδου, γράφοντας χρυσές σελίδες ιστορίας, αλλά και όπου αλλού η δραματική ιστορία των ελλήνων το επέτασσε. Δίκαιη και έντιμη δίκη λοιπόν για την Χρυσή Αυγή και όχι ακρότητες και εξαλοσύνες, απο τις συναισθηματικές εξάρσεις των ημερών. Για να στείλουμε οριστικά και αμετάκλητα το μήνυμα σε όσους νοσταλγούς οραματίζονται την αναβίωση του παρανοϊκού Χίτλερ, που εξετέλεσε τα ελληνόπουλα στην Καισαριανή, την απαράμιλλη πατριώτη Λέλα Καραγιάννη και τόσους άλλους έλληνες, οι οποίοι εξέπνευσαν θυσιάζόμενοι στα κρατιτήρια της φοεβερής Γκεστάπο, ότι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, στην Ελλάδα, του φωτός, της πνευματικής άθλησης και της δημιουργίας δεν ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »