Μια γενναία απόφαση....

Μια γενναία απόφαση....

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Οι πρόσφατες στυγνές εκθέσεις αξιολόγησης τόσο της Κομισιόν, όσο και του ΔΝΤ για την πορεία της εθνικής μας οικονομίας και του αιματηρού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης – με ολέθριες κοινωνικές παρενέργειες για την διάρρηξη του κοινωνικού και οικονομικού μας ιστού – παγώνουν το χαμόγελο αισιοδοξίας των Ελλήνων, ότι υπάρχει  φώς στο βάθος του τούνελ και ότι θα απεγκλωβιστούμε απο τις θανατηφόρες μνημονιακές ατραπούς στις οποίες έχει εισέλθει η χώρα. Βεβαίως και αναγνωρίζουν κάποια πρόοδο σε ορισμένους δείκτες που είναι ενδεικτικοί της εξέλιξης των δημοσιονοικών μας πραγμάτων, αλλά απο την άλλη υπάρχει μια έκδηλη δυσανεξία για το που οδηγούνται τα πράγματα και για το ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πρέπει να παραταθούν και πάλι επ αόριστον. Πολύ εύστοχα θα έλεγε εδώ ο λαμπρός των ελληνικών γραμμάτων Αντώνης Σαμαράκης στο ομώνυμο εμβληματικό του βιβλίο «Ζητείται ελπίς»...

Τα στοιχεία των εκθέσεων γίνονται ακόμα πο στυφά και αφόρητα, όταν αυτά που μας προτείνουν στα πλαίσια της συνέχισης της δημοσιονομικής μας εξυγίανσης, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να υποστηριχθούν πολιτικά απο την κυβέρνηση, δοθέντος ότι έχουν εξαντληθεί οι ηθικές και οικονομικές αντοχές της κοινωνίας, ενώ πιο δυσώδη πολιτικά, είναι αυτά που υπονοείται ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν για να θεωρηθεί ότι η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος βαίνει ομαλώς.

Είναι εμφανές ακόμη και για τους πιο αιθεροβάμονες των πολιτικών μας πραγμάτων, ότι υπο τις παρούσες συνθήκες το πρόγραμμα «δεν περπατάει», κάτι που επιβεβαιώνουν και τα ψυχρά μαθηματικά στους υπολογισμούς των έγκυρων οικονομετρών. Και ότι για να αναστραφεί αυτή η αδυσώπητη πορεία εθνικής ευθανασίας στην οποία έχει εισέλθει εκούσα-άκουσα η χώρα, πρέπει να αναληφθεί μια γενναία απόφαση απο όσους έχουν δανείσει την Ελλάδα και πολύ περισσότερο απο τους ευρωπαίους εταίρους μας. Ειδάλλως η Ελλάδα θα «πέσει» και μαζί της θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η Ευρωζώνη, με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις εν είδει ντόμινο που θα προκληθούν, δημιουργώντας κατ΄επαγωγή νεα γεωπολιτικά δεδομένα και ανακατανομή των παγκόσμιων οικονομικών σφαιρών επιρροής.

Η γενναία αυτή απόφαση υπερ της Ελλάδος, για να σταματήσει η πορεία θανάτου που ακολουθούμε, με δραστική αλλαγή της εφαρμοζόμενης συνταγής εξυγίανσης,  προϋποθέτει αφενός μεν οι εταίροι δανειστές μας να ενδιαφέρονται αληθινά για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, αφετέρου να είναι αντικειμενικοί και δίκαιοι στην κρίση τους για την σισσύφεια και υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα.

Αν η προσδοκώμενη λοιπόν γενναία απόφαση απο τους ευρωπαίους-εταίρους δανειστές μας, δεν αναληφθεί, τότε το τέλος όπως λέει η οικονομετρία θα επέλθει οδυνηρά αφεύκτως !!!  Όμως για όλους. Και για την Ελλάδα και για τους εταίρους...

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »