Το υγιές πολιτικό μας δυναμικό, ας αντικρούσει τους Νεοοθωμανούς

Το υγιές πολιτικό μας δυναμικό, ας αντικρούσει τους Νεοοθωμανούς

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Οι Τούρκοι με ιταμότητα και ανεκλάλητη ευτέλεια, άδραξαν την εκαιρία απέναντι στην οικονομική κρίση της Ελλάδος και έχυσαν το δηλητήριό τους. Πάντα καταχθόνιοι και χαιρέκακοι εκμεταλλεύονταν το κάθε πρόσφορο μέσο, για να χτπήσουν πισώπλατα την Ελλάδα. Ήταν η χλεύη τους απέναντι στην οικονομική μας κατάπτωση, ένα ακόμα δείγμα του ασίγαστου μίσους που τρέφουν για τους Έλληνες.  Και θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό, όσοι επιμένουν να πιστεύουν στα ψευδεπίγραφα ιδεολογήματα της ελληνουρκικής φιλίας και τα συναφή. Πολύ εύστοχα άλλωστε επισημαίνει εδώ ο μεγάλος ανατόμος των ανθρώπινων σχέσεων Σοπενχάουερ «Το πιο ελεεινό γνώρισμα στην ανθρώπινη φύση είναι η χαιρεκακία, γιατί συγγενεύει στενά με την θηριωδία». Δυστυχώς και με την ολέθρια και αδρανή συμπεριφορά της Ελλάδος, η Τουρκία «επιτήδειος ουδέτερος» όπως ευφυώς έχει αποκληθεί  για την πονηρή στάση τους στους δυο μεγάλους πολέμους της ανθρωπότητας, έχει αναχθεί σε κυρίαρχο γεωπολιτικό παίκτη της περιοχής μας. Και «παίζει» μόνη της άνευ ανταγωνισμού. Αδράχνει τις ευκαιρίες, δημιουργεί καινούριες και παρά τις όποιες «άτσαλες» διεθνοπολιτικά κινήσεις της, πρωταγωνιστεί στον γεωστρατηγικό χώρο μας. Στον αντίποδα τώρα η Ελλάδα της δημοσιονομικής κατάρρευσης, δέχεται την δεσποτική επιτροπεία των ευρωπαίων δανειστών μας, ως θλιβερός απότοκος της χρεοκοπίας της, η οποία την απογυμνώνει στριατιωτικοαμυντικά και δρομολογεί την αμυντική της αποθωράκιση. Επιδεικνύοντας ψυχρή αδιαφορία για τις σοβαρότατες εθνικές απειλές της Ελλάδος, οι δανειστές μας επιβάλλουν την εθνοκτόνα μείωση των αμυντικών μας δπαπανών στο 22% του ΑΕΠ, μεθοδεύουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και άλλα ακόμα πρωτοφανή, των οποίων η εφαρμογή θα καταστήσει την Ελλάδα έρημη και ανασφάλιστη χώρα. Και ενώ αυτά τα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα μας, η Τουρκία εργάζεται μεθοδικά για την στρτιωτική της υπεροπλία έναντι της Ελλάδος. Και πρός αυτή την κατεύθυνση :

- Δυο τουρκικοί δορυφόροι θα παρακολουθούν και θα καταγαράφουν κάθε μας κίνηση.
-  Ενα radar μακράς εμβέλειας 200 χ.λ.μ. θα έχει υπο στενή παρακολούθηση την ελληνική ΑΟΖ.
-  Πυραυλοφόρα τουρκικά αεροσκάφη δύνανται να πλήξουν αυτόματα ελλνικούς στόχους
-  Όπλα νέας γενιάς-τελευταίας τεχνολογίας, όπως έξυπνες βόμβες τελειοποιούνται, για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδος.


Η Τουρκία πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως μεθοδεύει την υποδόροια, σιωπηρή άλωση του εθνικοαμυντικού μας χώρου, κάτω υπο τα όμματα της υπνώτουσας μεταπολιτευτική μας τάξης.Κεντρικός στόχος αυτού του δολερού σχεδίου υπονόμευσης της εθνικοαμυντικής μας θωράκισης είναι :
   - Τα λιμάνια και τα ευαίσθητα για τον αμυντικό χώρο νησιά μας. Στοχοποιούνται έτσι Μαρίνες μας, που μπορούν δυνητικά να μεταλλαχθούν σε στρατηγικές τουρκικές βάσεις, δοθέντος ότι οι εταιρείες που τις ενοικιάζουν τοποθετούν σε αυτές ραντάρ επιφανείας.
   - Η πολυεπίπεδη οικονομική κάθοδος των Τούρκων στον ευρύτερο γεωστρατηγικό μας χώρο. Σ΄αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο οικονομικής τους διείσδυσης, οι Τούρκοι έχουν την καθολική υποστήριξη πληθώρας ισλαμικών δολαρίων αραβικής καταγωγής. Συντελείται μια γιγάντια εκστρατεία οικονομικής και στρατιωτικής διπλωματίας της Τουρκίας. Η όλη προσπάθεια καθοδηγούμενη απο τον ίδιο τον Ερντογάν, έχει τον μανδύα της «Διεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και Συγγενικών Κοινοτήτων», ο οποίος ένεκα και της δικής μας θανατηφόρας αδράνειας, νομιμοποιείται και απο τον ΟΗΕ. 

Και είναι πράγματι οδυνηρό όταν οι Τούρκοι δημιουργουν τεχνητά «συγγενείς» η Ελλάδα να αδυνατεί να χρησιμοποιήσει στο πεδίο της εξωτερικής της πολιτικής και διπλωματίας, τον εν υπνώσει γίγαντα της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. Κεντρικό μέλημα του τουρκικού επεκτατισμού εναντίον της Ελλάδος, είναι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Ολέθριο ρόλο εδώ εναντίον της Ελλαδος διαδραματίζει το Τουρκικό Προξενείο στην Θράκη, που με την παθητικότητα και αβελτηρία της εξωτερικής μας πολιτικής, έχει ύπουλα αναχθεί σε κεντρικό καθοδηγητικό εργαλείο, μυστικής διπλωματίας των Τούρκων. Εκμεταλλευόμενοι την ολέθρια αδράνεια της Ελλαδος οι Νεοθωμανοί, μεθόδευσαν τον σταδιακό εκτουρκισμό των μειονοτικών ομάδων των Πομάκων και των Ρομά της Θράκης. Το αποτελειωτικό χτύπημα σ΄αυτήν την ευαίσθητη παράμετρο της εθνικής μας ασφάλειας, δώσαμε μόνοι μας με την εφαρμαγή αυτοδιοικητικά του Καλλικράτη, οπότε και συντελέστηκε εδαφική ενοποίηση των μειονοτικών περιοχών.

   ●  Ατυχώς ελλείψει μιας συγκροτημένης και συνεπούς εθνικής μας στρατηγικής, οι ΟΤΑ, αλλά και οι γηγενείς επιχειρηματίες ανοίγουν ανενδιοίαστα διάπλατα της κερκόπορτες διείσδυσης του οικονομικού τουρκικού επεκτατισμού. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτα τα εθνικά ολέθρια και επικίνδυνα, η σύνολη πολιτική μας τάξη με λαμπρές εξαιρέσεις όπως του ασυμβίβαστου Μακεδόνα Στέλιου Παπαθεμελή, περί άλλα ομιλεί και τυρβάζει.
   ●  Η Τουρκία παρόλες τις δύστοκες κατά καρούς στρατιωτικοδιπλωματικές της κινήσεις και την αμφιβόλου κύρους αξιοπιστία της ως σύμμαχος των Αμερικανών, συνεχίζει να αποτελεί το αγαπημένο παιδί της εξωτερικής πολιτικής της υπερδύναμης.
   ●  Η Τουρκία συνεχίζει αδιάλειπτα να υποσκάπτει την εθνική μας συνοχή και ασφάλεια, κατεθύνοντας κύμματα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, που δημιουργούν ένα επικίνδυνο status quo.
   ● Το μεγάλο ρήγμα στις εξωτερικές σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, μένει προκλητικά ανεκμετάλλετο απο την Ελλάδα, που θα έπρεπε αμέσως να προβεί σε ένα δομικό ανασχεδιασμό της εξωτερικής μας πολιτικής, με βάση τα νεα δεδομένα. Η Ελλάς σήμερα παρέχει πλήθος στηρίξεων στο Ισραήλ, θα όφειλε λοιπόν να συνάψει μια ειλικρινή συμμαχία μαζί του και προπαντός να αξιώσει απο αυτό την δυναμική προώθηση των διπλωματικών μας συμφερόντων στα κέντρα αποφάσεων στις ΗΠΑ, τα οποία κανοναρχεί πολιτικά το παντοδύναμο εβραϊκό λόμπυ. 
  ●  Ο ακοίμητος επεκτατισμός των Νεοοθωμανών αποτελεί μείζονα εθνική απειλή για την Ελλάδα όπως και ο κεμαλισμός

Η αποκατάσταση σήμερα της οπλικής μας ισορροπίας με τους Τούρκους είναι δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη. Και μια τέτοια εθνική στρατηγική της Ελλάδος οφείλει να εδράζεται στην στρατηγική της αποτρεπτικής ισχύος και όχι προσθεού στην παθητικότητα και την παραίτηση. Είναι αδήριτη εθνική επιταγή για να αποτρέψουμε τυχούσα εθνική συμφορά, ο καθολικός ανασχεδιασμός της εξωτερικής μας πολιτικής και διπλωματίας, με την ταυτόχρονη εξυγίανση του δημοσίου βίου. Εξυγίανση που θα υπαγορεύει στο αμαρτωλό μεταπολιτευτικό μας πεδίο, την ανάδυση νέων, άφθαρτων και με διαυγές πατριωτικό σήμα πολιτικών προσωπικοτήτων. Αναφερόμαστε σε μια ιστορική παρέμβαση για την δημόσια ζωή του τόπου, που θα δρομολογήσει την πολιτική, πνευματική και δημοσιονομική του ανάταξη. Οι νέοι μας πολιτικοί αυτού του εγχειρήματος – του οποίους σχηματικά στο πεδίο της ιστορίας εξέφρασε με το εξυγιαντικό «Κίνημα του στρατιωτικού συνδέσμου» στο Γουδί, ο μέγιστος Ελευθέριος Βενιζέλος, δεν θα προέρχονται απο την μεταπολιτευτική Ελλάδα της παρακμής. Αλλά απο μια διαφορετική Ελλαδα όπως επισημαίνει ο ευαίσθητος διανοούμενος Χρήστος Γιανναράς, της ποιότητας, της ηθικής ευημερίας και του πολιτισμού. Παράλληλα ωστόσο θα πρέπει δραστικά να αναχαιτιστεί η επικίνδυνη για την εθνική μας ασφάλεια, αμυντική μας αποθωράκιση. Μίζες, αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα, δολιότητα των προμηθευτών μας σε οπλικά συστήματα, ακατάσχετη διαφθορά του πολιτικού μας προσωπικού, αλλά και έκδηλη απουσία ρεαλισμού και ευφυΐας στον στρατιωτικό μας σχεδιασμό, υπονόμευσαν θανάσιμα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Περισσότερο όμως επικίνδυνη απο όλα αυτά, είναι η υπόσκαψη του εθνικού και ηθικού φρονήματος της πατρίδος. Απο την στιγμή που άρχισε να διαποτίζει την εξωτερική μας πολιτική το ολέθριο δόγμα της υποστήριξης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, ως στρατηγικής μας τάχατες επιλογής, έλαβε χώρα πλήθος εθνικών υποχωρήσεων.

Ίμια, γκρίζες ζώνες, αναγνώριση ζωτικών τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο, Σχέδιο Ανάν, είναι μια οδυνηρή αλυσίδα εθνικών υποχωρήσεων, που υπέσκαψαν το φρόνημα και τον αμυντικό θώρακα της χώρας. Την ίδια ώρα στη δημόσια ζωή της Ελλάδος, με την επιμελημένη μεθόδευση ξένων ανθελληνικών οικονομικών κέντρων της παγκοσμιοποίησης, σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους «διεθνιστικούς» βραχίονες, Ρεπούση κ.λ.π. αναγορεύτηκε ο εθνομηδενισμός και η πολυπολιτισμικότητα, σε κυρίαρχη ιδεολογία. Δυστυχώς και οι δυο κεντρικοί μας πόλοι τόσο η Αριστερά, όσο και η Δεξιά εν σπέρματι, συνδράμουν στην διαμόρφωση της λεγόμενης «μεταεθνικής» πολιτικής. Και σήμερα δρέπουμε τους πικρούς καρπούς αυτής της πολιτισμικής και εθνικής μετάλλαξης του λαού μας, με την αποδόμηση της ηθικής και πνευματικής του ταυτότητας. Είναι καιρός να ενεργοποιηθούν οι αδρανοποιημένες απο τους δρεπανοφόρους μηχανισμούς του συστήματος, άξιες, ηθικές και δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού, για την ταχεία ηθικοπνευματική και οικονομική του ανασυγκρότηση. Το νέο, έντιμο και δημιουργικό πολιτικό δυναμικό της πατρίδος μας, μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τους θρασύδειλους και ιταμούς ηγέτες του Νεοοθωμανισμού. Είναι καιρός να βγεί στο προσκήνιο και να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδος. Υπάρχει, ανασαίνει και δημιουργεί δίπλα μας κάνοντας θαύματα. Ας το αναδείξουμε και ας το στηρίξουμε.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »