«ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» Εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.»

ΠΑΝΟΣ N. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», Εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.»


«ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», επιχειρούν μια πανοραμική κάτοψη του μεταπολεμικού πολιτικού μας τοπίου, μέχρι τις μέρες  μας, μέσα απο την βιοτροπία των μεγάλων ελλήνων πολιτικών, που έφθασαν στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της πρωθυπουργίας, διασταυρώθηκαν με την κοπιώδη πορεία του ελληνισμού στον εικοστό αιώνα και αποτύπωσαν τον δραματικό χαρα-κτήρα και τον ιστορικό του δυναμισμό. Μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Θεμιστοκλής Σοφούλης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Νικόλαος Πλαστήρας, Γεώργιος Παπανδρέου, Σπυρίδων Μαρκεζίνης, Σοφοκλής Βενιζέλος, Στέφανος Στεφανόπουλος, Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, Ηλίας Τσιριμώκος, οι συγκαρινοί μας Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, άλλα και όλοι οι άλλοι μεταπολεμικοί  μας πρωθυπουργοί, που με τις ευφάνταστες και ενορατικές τους συλλήψεις, όπως και τα λάθη, τα ανομήματά και τις δυστοκίες τους, διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου και επικαθόρισαν την μοίρα του στο ιστορικό διηνεκές.

 Αναμφίβολα η μελέτη όλων των στοιχείων που συνέθεσαν την πολιτική και κοινωνική παρουσία των πολιτικών μας ταγών, είναι μείζονος σημασίας για την κατάκτηση της ιστορικής αυτογνωσίας, η οποία βοηθά τα έθνη και τους λαούς τους να διδάσκονται απο τα λάθη και τις δυστοκίες του ιστορικούς τους παρελθόντος και να αντιμετωπίζουν το μέλλον με πίστη και αισιοδοξία. Ιδία όμως για τους νέους ανθρώπους, που όπως εύστοχα επισημαίνει ο καθηγητής της πολιτειολογίας Θανάσης Διαμαντόπουλος, «Ζώντας σε συνθήκες ηρεμίας και πολιτικής ομαλότητας δεν υποψιάζονται τις  δραματικές πτυχές του ιστορικού μας παρελθόντος». Το βιβλίο προλογίζουν οι υπουργοί κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και ο καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Θανάσης Διαμαντόπουλος. Η ιστοσελίδα του συγγραφέα είναι : www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Κυκλοφορεί στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία στην τιμή των (13 €) απο τα κεντρικά βιβλιοπωλεία : Χρηστάκης, Ιπποκράτους 10-12, Τηλ : 210-36.39.336, Πρωτοπορία Γραβιάς 3-5, Τηλ : 210-38.01.591, Σίμος, Μαυροκορδάτου 9, Τηλ : 210-38.22.553, Παπασωτηρίου, Στουρνάρη 35, Τηλ: 210-33.23.300.












Share this

Related Posts

Previous
Next Post »