Επιβεβλημένη η κατάσχεση της περιουσίας των επιλήσμονων βουλευτών

Επιβεβλημένη η κατάσχεση της περιουσίας των επιλήσμονων βουλευτών

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η επαπειλούμενη δημοσιονομική μας κατάρρευση ώς θλιβερός απότοκος των τραγικών λαθών της μεταπολιτευτικής μας τάξης, της πολιτικής της αναπηρίας που δεν της επέτρεψε να εφαρμόσει ένα εμπνευσμένο και οραματικό σχέδιο για την ομαλή μετάβαση της εθνικής μας οικονομίας στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε, της αδολεσχίας της, που την είχε βυθίσει σε μια θανατηφόρο αδράνεια την ώρα που τα μείζονα θεσμικά προβήλατα της ελληνικής κοινωνίας περίμεναν την λύσης τους, έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία ένα καθεστώς ζόφου. Την ίδια ώρα σήμερα για να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία, λαμβάνονται απο την κυβέρνηση επαχθή και κοινωνικώς ανάλγητα ειπσρακτικά μέτρα για τους εργαζόμενους, που τους έχουν βυθίσει στην απελιπισία και στην κοινωνική περιθωριοποίη-κση. Πετσόκομα μισθών με οριζόντιο τρόπο επι δικαίων και αδίκων, τσεκούρωμα συντάξεων στους δυστυχείς απομάχους της ζωής, που δεν έχουν πια όχι μόνο να πιούν ένα ελληνικό καφέ της παρηγοριάς, αλλά ούτε να αγοράσουν τα φάρμακά τους και κάθε φύσης περικοπή - μισθολογικό «μαχαίρωμα» που κατακρημνά ολάκερη την κοινωνία στον καιάδα της απελπισίας.

Θα περίμενε κανείς απέναντι σ΄αυτόν τον κυκεώνα που μέρα με την μέρα αποδομεί την ελληνική κοινωνία «για το καλό της» στα λόγια του εμπνευσμένου μας τραγουδοποιού Γιάννη Μηλιώκα, να υπήρχε έμπρακτη μεταμέλεια απο τον πολιτικό μας κόσμο, που με τα τραγικά του λάθη, κατέστρεψε κοινωνικά, οικονομικά και ισοπέδωσε πολιτιστικά τον τόπο. Δηλαδή την θέσπιση σοβαρών και αποτελεσματικών κανόνων ελέγχου για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών και την εν γένει οικονομική τους κατάταση. Θα έπειθε την κοινωνία μια τέτοια εξυγιαντική κίνηση της πολιτικής μας ζωής, ότι κάτι έχει αλλάξει, ότι γυρίζουμε σελίδα, ως πολιτικό σύστημα και ότι επι τέλους βάλαμε μυαλό, ατενίζοντας πλέον το μέλλον με πολιτική αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για την πορεία του τόπου. Σε μια τέτοια εκδοχή των πραγμάτων, ο κόσμος θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί με περισσότερη συγκατάνευση τα οικονομικά του «μαρτύρια», που του επεφύλλασαν οι ολετήρες του μνημονίου και να στηρίξει με όλες του τις εναπομείνασες δυνάμεις του τα βάρη της οικονομικής μας ανασυγκρότησης.

Αντ΄αυτού πάλι μια απο τα ίδια στο περίφημο «ποθεν έσχες» των βουλευτών μας. Πονηριές, νομικά τερτίπια, λογιστικοί εξυπνακισμοί και κάθε είδους «κόλπο», για να μεθοδευτεί η απόκρυψη της πραγματικής τους περιουσίας και βεβαίως ο αθέμιτος στις περισσότερες των περιπτώσεων πλουτισμός τους.

Επβάλλεται έτσι άμεσα για την εξυγίανση της πολιτικής μας ζωής και την οξυγόνωση του δηκοκρατικού μας πολιτεύματιος, που παραπαίει απο τα τα καμώματα των επίορκων πολιτικών μας, να θεσπιστούν αυστηρά, διαφανή και πρακτικώς αποτελεσματικά μέτρα για το έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών μας και όπου αποδεικνύεται κατάχρηση και αθέμιτος πλουτισμός, η Βουλή να λαμβάνει δραστικά μέτρα δήμευση της περιουσίας τους και αποπομπή τους απο την πολιτική ζωή της χώρας.

Ειδικότερα προτείνουμε :

 (1) Στον διενεργούμενο έλεγχο του «πόθεν έσχες», να μην συμμετέχουν βουλευτές, αλλά ορκωτοί ελεγτές και εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, με μεγάλη εμπειρία στον εξονυχιστικό έλεγχο περιουσιακών στοιχειων.

(2) Σε όσους Βουλευτές αποδειχθεί ο παράνομος πλουτισμός τους και ότι είναι επιλήσμονες του χρέους τους στην δημοκρατία, να επιβάλλεται αυτόχρημα η έκπτωσή τους απο το αξίωμα του Εθνικού Αντιπροσώπου.

(3 Ακαριαία μετά την διαπίστωση ατασθαλιών και παράνομου πλουτισμού, να δρομολογείται ταχέως η συντηρητικά κατάσχεσή της περιουσίας τους και να παρακρατούνται απο την πολιτεία όλα τα χρήματα που παρανόμως ενθυλάκωσαν ως περιουσιακό τους στοιχείο.

(4) Σε όσους βουλευτές είναι συνταξιούχοι και αποδειχθούν πατρατυπίες, ψεύδη στις δηλώσεις τους και σοβαρή αδυναμία να δικαιολογήσουν πειστικά τα περιουσιακά τους στοιχεία, να διακόπτεται αυτομάτως η καταβολή της βουλευτικής σύνταξης.

(5) Να ανοίξουν άμεσα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτικών προσώπων και να ζητηθει η αρωγή των ξένων κυβερνήσεων για λογαριασμούς στο εξωτερικό.

(6) Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος με την συνδρομή όλων των τεχνικών εργαλείων πρός την κατεύθυνση αυτή, για το αν τα πολιτικά μας πρόσωπα έχουν ευθεία είτε πλάγια σχέση με «Off Shore» εταιρείες.

(7) Να αποτελεί διαρκής δέσμευση για όλα τα πολιτικά μας πρόσωπα, απο την πρώτη κιόλας μέρα εισόδου τους στην πολιτική μας ζωή, η ανάρτηση στο Διαδίκτυο του «Πόθεν έσχες» του.

Σήμερα που το δημοκρατικό μας πολίτευμα και η πολιτική ζωή του τόπου έχουν ευτελιστεί απο τις αλλεπάλληλες ηθικές ασχημίες και απαξιωτικές μέχρι και ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές της πολιτικής μας τάξης, επιβάλλεται ταχέως να εφαρμοστούν αποτελεσμα-τικά και διαφανή μέτρα εξυγίανσή τους. Άλλως η κοινωνία θα οδηγηθεί σταδιακά στην επικίνδυνη ιδιωτεία, που είναι το πρώτο σοβαρό στάδιο για την δημοκρατική εκτροπή, απο καιροσκόπους πολιτικούς σωτήρες που καραδοκούν.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος είναι M.Sc. Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »