Πασχαλινό Μήνυμα Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Πασχαλινό Μήνυμα

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Χριστός Ανέστη ! Νέοι, γέροι και κόρες
Μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες
Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες
πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.
Δ.  Σολωμός Αγαπητοί μου συμπατριώτες, 

Eπ΄ ευκαιρία της αναστάσεως του θεανθρώπου, σας εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Υγεία, οικογενειακή και ατομική πρόοδο και προκοπή. Το ανέσπερο φως της αναστάσεως, εύχομαι να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές των ανθρώπων από τα ποικίλα προβλήματα και τις ηθικές αναστατώσεις που έχουν  εγκύψει, και να αποτελέσει έναυσμα προόδου και ευημερίας. Το φετινό ΠΑΣΧΑ  βρίσκει τους Έλληνες δυστυχώς για τρίτη χρονιά, εν μέσω μιας οξείας οικονομικής κρίσης, η οποία απειλεί με δημοσιονομική κατάρρευση την πατρίδα μας και αποδόμηση τον κοινωνικό μας ιστό. Ως θλιβερός απότοκος των δυσπλασιών του μεταπολιτευτικού μας συστήματος, που προέταξε το κομματικό κράτος έναντι του συλλογικού συμφέροντος, κληροδοτώντας στον τόπο ένα αβυσσαλέο οικονομικό χάος.

Όμως η τραγική αυτή συνειδητοποίηση αποτελεί και ένα εγερτήριο πατριωτικό θούριο, τόσο στην πολιτική μας τάξη, όσο και στον ελληνικό λαό, να αποβάλλουμε όλες τις στρεβλές νοοτροπίες και ενωμένοι όλοι μαζί σαν μια γροθιά, σε μια πανεθνική στρατιά, να δρομολογήσουμε την ταχεία οικονομική και ηθική ανασυγκρότηση του τόπου. Εμπρός όλοι μαζί, στα λόγια του ποιητή, να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός, προτού η φθορά μας ξεπεράσει. Και είναι βέβαιο ότι όποτε οι έλληνες ομονοούν και έχουν σαφείς στόχους, τα καταφέρνουν.  Όπως ο θεάνθρωπος, θανάτω θάνατο πατήσας, νίκησε τις δυνάμεις του σκότους και σηματοδότησε με το σταυρικό του δράμα και την ανάσταση, την ηθική αναγέννηση του ανθρώπου, ας νικήσουμε και εμείς τις δυνάμεις ανάσχεσης της ηθικής και πνευματικής μας ευημερίας και ας οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά.

Έχουμε τούτες τις άγιες μέρες την ευλογία του Χριστού, που δεν θα μας αφήσει, να χάσουμε την μάχη για τη σωτηρία του τόπου. Ας μην την ξοδεύσουμε αστόχαστα στα ζάρια της στείρας κομματικής διαπάλης. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αγαπητοί μου συμπατριώτες και το αναστάσιμο πνεύμα να φωτοδοτεί τα εμπνευσμένα βήματά σας.

Με περισσήν αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

M.Sc. Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »